web analytics

NLP Metafoor: Sprint & Tony en muziek

sprintentony.jpgEr was eens een jongen met de naam Sprint. Dat wil zeggen, sommige mensen noemden hem Sprint en sommigen Tony.

De mensen die de jongen Sprint noemden, kenden hem als een aktieve, sportieve vent. Altijd was hij aktief bezig, veelal met hardlopen.

Sprint had een vrouw en 3 dochters. Zijn vrouw had hem onvoorwaardelijk lief, hetgeen Sprint erg ontroerde. Zijn 3 dochters baarden hem soms zorgen. Vooral de oudste, die flink aan het puberen was. Maar dan zei hij tegen zichzelf dat het wel goed zou komen als hij er vooral niet teveel tegenin zou gaan.

Sprint had eigenlijk wel plezier in zijn leven….. was het niet dat hij niet zo goed op kon schieten met Tony…..

De mensen die Sprint, Tony noemden, kenden hem als een heel andere persoon. Tony was heel relaxed, lui bijna. Er was heel wat voor nodig om Tony in beweging te krijgen. Meestal was Tony ook helemaal niet te vinden. Hij trok zich graag terug, in alle stilte. Hij zat vaak onderuitgezakt, voor zich uit te staren terwijl hij luisterde naar zijn favoriete muziek. Het leek alsof er niets aan de hand was, een echte levensgenieter. `Leek’, …… want Tony (of was het Sprint?) was soms down. Eigenlijk had hij elke dag wel een moment waarop hij down was.

Sprint en Tony konden elkaar niet velen.

Op een dag gebeurde er iets moois. Sprint reed in zijn auto hard naar huis en maakte zich weer eens druk om andere weggebruikers. Er kwam zoveel negatieve energie uit Sprint, ffffffffffffffffffffffftssssssssssssssssssssssssssjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, uit zijn tenen naar boven, zo uit zijn hoofd. Toen hij thuis kwam, was de energie nog zichtbaar om zijn hoofd.

Tony ging eens onderuit gezakt zitten, voorbereid op een `down’ moment, maar het kwam niet! De energie bleef stromen, door zijn hele lichaam. Hij begon te lachen, er kwam positieve energie vrij en,…………… deze botste met de negatieve energie. Het was zo heftig dat er oranje ballen uit zijn broekzakken vlogen. En Tony, of Sprint, of was het Tony? moest nog meer lachen, schaterde, bulderde van het lachen. Tony, of was het Sprint? pakte zijn vrouw om haar middel en ze draaiden rond in de kamer.

Vanaf dat moment waren Sprint en Tony goede vrienden. Ze waren voortaan onafscheidelijk. Een vriendschap was geboren.

Sandra Lagace, Sr HR Generalist

Cyndi Lauper / True colors:

You with the sad eyes
Don’t be discouraged
Oh I realize
It’s hard to take courage
In a world full of people
You can lose sight of it all
And the darkness inside you
Can make you feel so small

But I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that’s why I love you
So don’t be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow

Show me a smile then,
Don’t be unhappy, can’t remember
When I last saw you laughing
If this world makes you crazy
And you’ve taken all you can bear
You call me up
Because you know I’ll be there

And I’ll see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that’s why I love you
So don’t be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow

2 comments ↓

#1 me on 12.17.07 at 22:32

mooi

#2 Ben Licher on 12.18.07 at 10:09

Dank, namens de auteur :-).

Reageer