web analytics

Het zwaar belaste mannetje

Het mannetje liep, net als iedere dag, met de grote zware ronde steen op zijn nek.

Zijn rug gekromd en met zijn hoofd gebogen, in de schaduw van zijn gestalte en zijn zware last, zag hij het zwarte pad waarover hij dag in dag uit liep.

Opeens schrok hij en liet de zware ronde steen vallen, kaaaboem !!!!! met een daverende klap en veel stof stortte de steen op het zwarte pad.

Toen de stofwolk was opgetrokken, rechte hij zijn rug en vroeg zich af waar hij van geschrokken was,een kat, een vogel, of iets anders misschien?

Eigenlijk maakte het niet uit waarvan hij geschrokken was, hij voelde dat zijn rug geen pijn meer deed en voor het eerst zag hij de zon en zijn omgeving.

Hij zag dat het gras groen was, of was het door de zon een beetje geel gras geworden?

Tevens rook hij de lucht van de mooie natuur, en proefde de zoete smaak van al het moois dat hij zag, al deze indrukken gaven hem het gevoel van een heerlijk warme deken.

Ook zag hij voor het eerst dat er aan het zwarte pad ook nog andere paden vast zaten en dat hij vanaf dat moment de keuze had om een ander pad te kiezen.

Het mannetje stelde zichzelf de vraag wat de gevolgen zouden kunnen zijn als hij vanaf die dag een ander pad zou kiezen en de steen niet meer zou dragen maar zou rollen.

Hij nam het besluit en begon de ronde steen te rollen en duwde de ronde steen een voor hem nog onbekend pad in en genoot van alle nieuwe dingen om hem heen.

De steen voor zich uit rollend besefte hij dat hij op deze manier de steen ook kon sturen en dit beviel hem wel.

Vanaf die dag nam hij het besluit dat hij niet meer gebukt zou gaan onder de last die hij altijd gedragen had en zelf bepaalde welke kant hij op zou gaan.

Doordat het mannetje vanaf die dag zelf bepaalt welke kant hij op gaat is hij ook meer gaan genieten van de vogels, vissen, bomen, natuur, zon etc, etc.

Eigenlijk maakt het het mannetje helemaal niet uit waarvan hij geniet als hij maar,

GENIET !!!!!!!!!!

5 comments ↓

#1 janine Oonk-Heezen on 09.12.07 at 11:25

Mooi verhaal!
Eenvoudig en helder.
Ik wil het gebruiken in een training, voor mensen die ‘het zwaar’ hebben. Ik ben benieuwd wat hier voor hen uit voort ‘rolt’.

#2 Ben Licher on 09.12.07 at 12:22

Ik neem aan dat de auteur het goed vind :-), maar ik ga het hem toch vragen. Tot zaterdag.

#3 Ben Licher on 09.16.07 at 10:26

Op zaterdag bedoelde ik natuurlijk. Ik zag hem gister. Hij vind het goed, zolang als je zijn naam niet noemt en wel deze site als bron.

#4 leonie on 03.02.08 at 00:33

mag ik je metafoor gebruiken in een training over charisma. hij spreekt me erg aan

met vriendelijke groet

Leonie

#5 Ben Licher on 03.02.08 at 08:53

Ja natuurlijk, ik mail je de naam van de auteur.

Reageer