web analytics

De Theepot

theepot1.jpgBij mij in de buurt zit een café. Nou is dat niet zo bijzonder, want in elk dorp zit er in de buurt wel een café, maar dit café heeft iets speciaals. Een theepot. Niet zomaar een theepot maar 1 waar mensen uit elk omringend dorp bij mij in de omgeving naar dit café voor toekomen. Om lekker van haar gezelschap te genieten en van haar inhoud te drinken. Bij elk gesprek worden de bekers van de gasten precies goed gevuld met inhoud en natuurlijk gaat er wel eens iets over de rand, maar wanneer en waar gebeurt dat niet. Echt, de gasten zijn blij en het café geniet ook van de roem die het verwerft door het schenken met de inhoud van de theepot. De theepot zelf is een prachtige pot,. Zo’n ouderwets model die je eigenlijk veel te weinig ziet en opvalt door schoonheid. Zuiver porselein beschilderd met prachtige bloemen.

Zie je .

Pats, daar valt pot, in wel duizend stukjes verspreid over de eikenhouten vloer van het etablissement.theepot2.jpg En daar was de volgende dag de kist. Een mooie ebbenhouten kist ingelegd met rood fluweel en alle smaken thee die je maar kon bedenken.

Zelfs ook die smaken die je niet zou kunnen bedenken, ook die waren aanwezig. Nu konden de gasten zelf hun eigen smaak vinden met behulp van de kist. De inhoud was er nog steeds, alleen de gasten bepaalden nu de smaak en de sterkte van de inhoud en voor zover ik weet is het aantal gasten sinds die tijd meer dan verdubbeld.

Edwin Selij: TrainingsInstituut voor Effectieve Doelgerichte Strategieen

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer