web analytics

Een vriend van mij is timmerman

Een vriend van mij is timmerman. Hij maakt werkelijk de prachtigste dingen. Zo heeft hij voor mij één van mijn wensen in vervulling laten gaan: hij heeft voor mij bibliotheekkasten gebouwd in mijn werkkamer. Heerlijk om al die boeken op alfabet en opgeborgen in de kasten te zien staan. Als ik een boek nodig heb hoef ik er maar één uit de kast te pakken. Mijn boeken liggen niet meer her en der verspreid, maar hebben allemaal een eigen plekje in de kast.

Het geeft mij ruimte om te weten dat ik al mijn boeken er voor me zijn, op het moment dat ik ze nodig heb en ik aandacht aan ze wil besteden.

Mijn timmerman vriend heeft goed naar mij geluisterd, en uit zijn gereedsschapskist die tools gehaald die nodig waren om te komen van krakkemikkige Ikeakasten naar een oase van boekenwanden. Hij wilde precies weten wat ik wilde en of wat ik wilde ook paste in mijn werkkamer en bij de sfeer die ik graag wilde. En nee, ik wilde niet af van krakkemikkige kasten, ik wilde naar een prachtige bibliotheekwand toe. Tijdens het gesprek zag ik de kasten al helemaal voor me en voelde ik me al blij worden bij het vooruitzicht van een prachtige boekenwand. Ik heb met mijn timmerman vriend een afspraak gemaakt dat de kasten per 15 april klaar zouden zijn.

Ik zag me al in mijn studeerkamer zitten met al die boeken om me heen, terwijl ik aan het lezen was of aan het schrijven. En met iedere stap die ik heb gezet om mijn bibliotheek te bouwen werd het mij ook duidelijk wat er nog nodig was. De keuze van het kastenmateriaal bijvoorbeeld en de breedte en hoogte van de planken. Kennis opdoen is voor mij erg belangrijk, het verrijkt mij als persoon. En ik wil graag overzicht hebben en vrijheid voelen om me terug trekken in mijn eigen domein: mijn bibliotheek werkkamer.

Mijn boeken zijn er en omdat ze nu allemaal een eigen plekje hebben kan ik, wanneer ik dat wil, me terug trekken in mijn werkkamer en daar genieten van mijn boeken.

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer