web analytics

Ik word steeds meer bewust van mijn gedrag

Bewustzijn:

De laatste jaren in mijn leven begin ik steeds meer bewust te worden van wie ik ben en wat ik kan. Vooral bij de cursus practischener en master bij RaVisie is er een grote sprong ontstaan in het geen ik denk en mijn gedrag. Hier ben ik erg blij om en geniet er in volle teugen van.

De laatste jaren kies ik ervoor om te wandelen in de natuur dit komt omdat het mij een bepaalde rust geeft en omdat ik nu veel meer zie, hoor, voel en ruik geniet ik er nu veel intenser van!

Ik word steeds meer bewust van mijn gedrag en handelingen doordat ik dat herken kan ik daar beter van leren hoe ik ermee om moet gaan.

Ik ben er steeds meer van bewust welke positieve intentie mensen hebben bij hun gedrag, dit schept vrede, rust en begrip iets waar ik allang naar heb verlangt.

Creativiteit:

In mijn oude beroep als bankwerker was het voor mij de taak om problemen op te sporen en op te lossen, door zo creatief te zijn geweest heeft het mij ook veel baat gegeven in mijn privé leven!

Mijn overtuiging is dat wanneer je iets graag wil dat je het kunt verwezenlijken of je nu de vaardigheden had of niet! Ooit werd ik een keer verkeerd ingezet als beroep lasser terwijl ik bankwerker was. In 2 uur tijd leerde ik mezelf tig lassen met roestvrij staal en mocht op het einde van de dag naar een project in Berlijn voor 9 maanden. (en dat is ook gebeurd!)

Zit in mijn hart en ziel, ik schroom dan ook niet voor een toepasselijke oplossing en die in een daad om te zetten.

Gevonden heb ik die in de taal van de mens dit geeft mij het voordeel dat ik beter kan anticiperen op de situaties.

Flexibiliteit:

Wanneer ik werkte deed ik naast mijn taken ook andere taken het was voor mij vanzelf sprekend en had er ook nooit moeite mee om langer te blijven.

Dat ik niet moeilijk doe wanneer ik of andere van plan wijzigen, als ik maar mijn doel bereik!

Is het geen te accepteren zoals het is, je hoeft niet alles te veranderen dat doet het vanzelf wanneer het ervoor klaar is.

Nieuwsgierigheid:

Heb ik de laatste jaren altijd gehad naar mijzelf alsook naar andere mensen hoe zij zijn en waarom zij zo handelen. Zelfstudie naar mezelf en mens staat bij mij hoog in het vaandel.

Mijn nieuwsgierigheid gaat zo ver dat het onuitputtelijk lijkt te zijn, door een minimum te stellen van 1 overwin ik te allen tijde, alles wat daarna erbij komt zie ik als winst.

Ik ben nieuwsgierig naar al het geen het leven mij bied in voorspoed en tegenspoed, mijn overtuiging is dat je van elk iets zult leren.

Vastbeslotenheid:

Wanneer ik me iets heb voorgenomen er mee bezighoud zal ik moeilijk van mijn besluit afwijken.

Vastbeslotenheid creëert voor mij mogelijkheden wat tot resultaten kan leiden wanneer dit niet zo is blijf ik zoeken tot ik het gewenste resultaat bereikt heb!

Verantwoordelijkheid:

Het gevoel van verantwoordelijkheid word bij mij sterk opgeroepen wanneer mensen in paniek raken om me heen dan vind ik namelijk dat ik het heft in eigen handen moet nemen.

Omdat ik erg ambitieus ben voel ik me snel verantwoordelijk voor mijn daden, daar ga ik dan ook erg zorgvuldig mee om.

Pragmatisme:

Is een onderdeel van mijn leven ik zie alleen mogelijkheden en zet de lange discussies aan de kant om zo snel tot een resultaat te komen.

Als ik een probleem of een belemmering zie dan zet ik mijn tandjes erin tot ik een oplossing zie, hoeveel oplossingen ik creëer hangt ervan af welke massage ik daaraan geef.

Openheid:

Het gevoel van vrijheid te creëren, dit door dingen los te laten en/of door te vertellen. Een geheim is niet voor een mens weggelegd.

Ik meende erg open te zijn dit bleek dus niet helemaal zo te zijn. Wat ik hieruit leerde was dat ik erg zuinig was in het geven van informatie. Bv. Deze NLP cursus heeft mij dat inzicht gegeven en vind dat ik hier zeker iets mee moet doen.

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer