web analytics

Als ik iets wil dan ga ik het gewoon doen

Flexibiliteit
Pas geleden is mij gevraagd één avond, achter elkaar, twee activiteiten
te ondernemen. Om zowel in te vallen voor een presentatie als het
invallen voor het geven van sportinstructie. Voor beide had ik maar een
paar uur de tijd om me voor te bereiden.

In mijn vorige baan ben ik in één jaar tijd 3 x gewisseld van rayon. Dit betekende dat ik me zakelijk en geografisch 3 x opnieuw moest inwerken.

Pragmatisme
Als ik iets wil dan ga ik het gewoon doen. Ik kan plots een nieuwe hobby bedenken en dan ga ik ook direct actie ondernemen.
Ik bedacht me eens dat boetseren wel leuk is. Ik bel, meld me aan en binnen twee dagen zit ik op de cursus. Zo heb ik dat ook gedaan met zingen in een koor. Ik bedenk iets, maak de afspraak en ga erop af.

Toen ik vroeger op school zat heb ik altijd mijn eigen stageplekken kunnen vinden. Terwijl veel van m’n studiegenoten het lastig vonden.
Heel simpel door een bedrijf binnen te lopen en te vragen wat ik wil.

Openheid
Ik krijg vrij gemakkelijk zakelijke opdrachten omdat ik heel gemakkelijk mezelf durf te laten zien in de gesprekken.

Pas geleden heb ik een vriend geholpen een probleem met een overheidsinstantie op te lossen. Dit is gelukt om met de instantie in gesprek te gaan en het probleem om te buigen van zakelijk naar menselijk daardoor is het probleem opgepakt en snel opgelost.

Bewustzijn
Als ik loop dan voel ik dat ik lucht verplaats. Ik besef dat ik dus iemand ben.

Afgelopen jaar een vriendin overleden en een schoonzus die a.g.v. van een hersenbloeding verlamd is geraakt. Dan realiseer ik me dat het leven zo betrekkelijk is.

Nieuwsgierigheid
Aan mijn opleiding heb ik nog overgehouden een binoculair microscoop en een herbarium met ca. 500 wilde planten.

Ik heb een stacaravan die al ca. 40 jaar oud is.

Creatief
Ik ken iemand die ging solliciteren naar een functie bij een museum. In plaats van een standaard brief en c.v. heeft hij er een kunstwerk van gemaakt.

Soms haal ik de bok tevoorschijn en ga dan weer aan het boetseren. Fantastisch om iets wat in m’n hoofd zit met de handen te maken. En klei beweegt zo lekker.

Vastbeslotenheid
Kolonel Sanders met een recept voor gefrituurde kip.Met dit gerecht doorkruiste het land. Hij werd ongeveer 1000 keer afgewezen. Totdat iemand ja zij.

Toen ik wist dat ik spinning instructeur ging worden wist ik al dat het me zou lukken de opleiding te doen, een stageplek te vinden en uiteindelijk een plek te vinden om les te geven.

Verantwoordelijkheid
Onlangs is er op mijn werk een apparaat defect gevonden. Ik was degene die het apparaat als laatste heeft gebruik. Kan me niet herinneren dat er iets mis mee was toe ik het teruglegde. Maar ik was mening dan ik het apparaat als laatst had gebruikt.

Als ik mijn huidige baan niet meer leuk vind ga ik niet zitten mokken. Als ik het niet meer leuk vind neem ik zelf het besluit te vertrekken of ik maak het werk weer naar m’n zin.

Jan K. december 2005

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer