web analytics

En misschien wil je hier nog even blijven, genieten van al die rust

Je maakt het jezelf zo makkelijk mogelijk. Je ligt rustig op de grond, ontspannen met de handen naast je lichaam. Je voelt je prettig en je ademhaling is rustig. Je voelt je zo comfortabel mogelijk en je ogen willen sluiten zodat je je nog beter kan ontspannen.

En terwijl je ligt bemerk je hoe prettig het is om wat meer in jezelf terug te trekken, zodat alles anders wordt. En misschien hoor je nog bepaalde geluiden. Geluiden die je kunnen helpen verder te ontspannen. En langzaam verdwijnen die geluiden naar de achtergrond. En naast de geluiden van buiten zijn daar ook de geluiden van binnen, de geluiden van je eigen lichaam. Je hart dat klopt, het bloed dat door je lichaam stroomt. Wellicht kan je ook deze geluiden waarnemen terwijl je je meer en meer op je gemak kan voelen. En misschien voel je wel de warmte aan de buitenkant van je lichaam, tot op de topjes van je vingers en je tenen. Of voel je de warmte in je lichaam? In je hoofd, je buik, je armen en benen.
Je ademt in en uit en je ontspant verder en je bent nieuwsgierig naar wat je zult ontdekken en je lichaam is helemaal ontspannen. En ga eens na hoe je lichaam nu aanvoelt. Je moet je nergens druk om maken. Je kunt heel kalm en rustig genieten van wat je zal ervaren. Ontspannen is eigenlijk heel gemakkelijk ook voor jou en ik ben benieuwd of je over enkele ogenblikken nog meer kan ontspannen en je daarbij nog prettiger kan voelen. En eigenlijk wist je allang dat je je zo makkelijk kunt ontspannen, toch.
En in je gedachten weet je al precies waar je naar toe wilt. Je hebt geleerd daar te komen. Een korte reis, rechtdoor. Het is de plek die voor je ligt, waar al die mooie ervaringen uit het verleden zijn geborgen. De plek waar je ook al die mensen ziet die iets voor je hebben betekend. En stel je eens voor dat alles is zoals het is, en waar jij in het ritme van je ademhaling je nog verder ontspant. Je doet het goed. En als je zo makkelijk afdaalt in je onderbewustzijn zal de reis naar dat plekje ook heel makkelijk verlopen, nietwaar. Het is de bekende weg. Wazig en helder. Het is toch geweldig dat je naar de toekomst kunt gaan en daar het plekje tegenkomt waar al het goede uit je verleden ligt opgeslagen. Het is goed dat je je zo gemakkelijk ontspant. Je hoeft niets te doen, je hoeft niet te bewegen.
Je vraagt je misschien af welke weg je gaat nemen, gisteren, vandaag, morgen of misschien nu, het maakt niet uit, hoe je naar het hier of daar en onderweg bent naar je plek waar je zo graag wilt zijn. En ga er maar naar toe, je hoeft niet te wachten. Ik weet dat je het kunt. Het is maar een paar stappen vooruit. Zie je wel, je bent er al, zo makkelijk.
Belangrijk is alleen dat je je er heel prettig en ontspannen kan voelen, zo helemaal op je gemak, los van alles, vrij van al het andere en het zal je heel aangenaam verrassen om te bemerken dat je nergens meer zo op hoeft te letten, want je kunt het gewoon allemaal laten gebeuren, zo helemaal vanuit jezelf. En als je dit op je gemak uitzoekt voel je je nieuwsgierigheid toenemen. Ik weet dat je meer interesse krijgt om dieper in je onderbewuste te gaan. En nu je weet dat je dieper en nog dieper kunt weet je dat je nieuwe ervaringen kunt opdoen, dat je kunt veranderen en dat je nieuwe manieren kunt ontdekken om nog meer succes te hebben. Het maakt niet uit dat je je gedachten verder laat gaan. De beelden worden scherper terwijl alles vervaagd. Je kunt je helemaal overgeven aan de kalmte en de rust. Dit is gemakkelijk, nietwaar. Ik weet niet wanneer je zult beseffen dat het hier nog mooier is dan je ooit had kunnen dromen. En hier krijg je nieuwe ideeën, je krijgt nieuwe beelden. Je kunt meer succes hebben en je kunt nieuwe manieren ontdekken. En misschien wil je vandaag wel de rust meenemen. Fijn dat je zo’n plek hebt, waar je kunt ontspannen en prettig voelt, waar je helemaal jezelf kan zijn, je eigen speciale voorkeursplaats. Het is de plek die je kent, die in je herinnering ligt opgeslagen en die je gemakkelijk te voorschijn kan roepen.
En laat je gedachten nog even daar waar je zo graag wilt zijn en waar misschien mensen zijn die belangrijk voor je zijn en misschien wel mensen die belangrijk voor je zijn geweest en je weet dat je alle vaardigheden die je nodig hebt gemakkelijk kunt aanleren. En als je weet dat je het weet, dan gebeurt het en laat het maar gebeuren. Vandaag, nu, op dit moment. En wanneer leerde je voor het laatst zo gemakkelijk? Gisteren, vorige week, morgen, volgende week of wist je het al dat je het kon. En misschien hoor je nieuwe geluiden. Geluiden die je de rust geven. En geef je maar helemaal over aan alles wat je hier ervaart. Alleen de ontspanning is belangrijk. En misschien wil je hier nog even blijven, genieten van al die rust, speciaal voor jou. En dit gevoel, de beelden en geluiden moet je meenemen naar waar je heen moet. En kijk nog even rond op dit plekje, jou plekje, waar je zo graag bent. En je bent nog steeds geïnteresseerd, klopt toch? En neem zoveel rust mee als je wilt. Het maakt niet uit hoeveel. En je weet zeker dat het goed voelt, nietwaar. En straks, nu nog niet als je terugbent en je plekje hebt verlaten weet je zeker dat je dit plekje altijd weet te vinden. Waar je ook bent.
En als ik aftel van 10 naar 1, en bij 1 ben je weer terug in het nu.10…Wat fijn dat je zoveel rust hebt meegenomen. 9..En geef de rust een plekje daar waar je altijd heel gemakkelijk bij kunt. 8..En je weet dat de weg naar deze plek, jou plek heel makkelijk te vinden is. 7. En je weet dat je er altijd naar toe kunt gaan. Altijd en overal waar je ook bent. 6..Zo gemakkelijk , zo eenvoudig. 5. En beweeg langzaam je benen. 4..En het onderbewuste is goed bereikbaar, toch…3 En beweeg je armen en handen…2. En de rest van je lichaam. 1.. Open je ogen.

Jan K.

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer