web analytics

Hypnose cd plus uitleg

BEN

Inleiding

Terwijl je daar nu zit,

En luistert naar de klank van mijn stem

En luistert naar de muziek op deze cd,

(3 keer een feit daarmee zorg je voor een Yes-staat)

Neem ik je mee op een avontuur dat misschien wel helemaal kan ontspannen,

Hoe dieper je ademhaalt, hoe dieper je kunt ontspannen

(je formuleert het als een feit, een waarheid)

En terwijl je ontspant, kun je je helemaal laten gaan in het verhaal wat nu komen gaat.

Het gaat over energie, het gaat over ontspannen zijn, het gaat over ademhalen, het gaat over krachtig zijn, het gaat er om dat hoe meer je hoort hoe dieper je kunt ontspannen.

Voel maar hoe het licht, het licht uit de kosmos naar binnenkomt en misschien is het wel kristal wit zand dat door je heen stroomt en elk korreltje zand kan opnemen wat je los wilt laten en zo weer de aarde instroomt, het doet er niet toe.

(dubbele betekenis van de woorden, voor meerdere uitleg vatbaar)

Jij weet wat goed voor je is en jij weet hoe je kunt ontspannen op zo’n manier of op een andere manier, het doet er echt niet toe, want jouw ontspanning zorgt ervoor. Want hoe meer je ontspant hoe fijner je je voelt. Hoe leuker alles eruit ziet. Energie d’er in en los laten wat je los wilt laten, laat maar komen die energie.

Geniet ervan, gebruik het, gebruik het, de hele kosmos is meer niets dan iets, en in altijd iets zit altijd niets. En eigenlijk is alles niets, een trilling, energie bestemd voor jou. Laat het maar waaien, want wat je bent is niet zomaar. Een punt in de ruimte, je bent beweging, er is geen stilte, alles beweegt, de aarde beweegt. Aan de beweging zelfs een rotsblok beweegt. En er is geen begin of einde. STERKER

Is de rots het begin?

Zit de lava in de aarde?

Waar komt al die warmte en al die energie vandaan?

Het doet er toch niet toe.

(Milton taal)

Als jij het maar gebruikt, voor jou voor jou , energie

En soms is zijn gewoon simpel, heel gemakkelijk. Luister naar de stilte tussen de woorden, je hebt het vast wel vaker gevoeld. Meer, je kunt luisteren naar de stilte tussen de woorden, hoe dieper je kunt ontspannen, en hoe intenser je kunt genieten. Genieten van jezelf. Genieten van je dierbaren, genieten van het alleen zijn. Het doet er niet toe. En elke keer KNOPJE De loop van de komende tijd zijn onze stemmen nog steeds bij je en zodra je heel even ontspant en kun je nog even luisteren naar onze stemmen, doe maar net als of, het maakt niet uit, want jij weet wat je werkelijk weten wilt, om er voor te zorgen dat jouw leven lichter is, en lichter is dan het licht wat schijnt, elke dag, je weet dat de zon opkomt, elke dag, al zie je hem niet altijd, dat maakt geen verschil, het verschil is dat jij weet,
VOORHOOFD

jij weet hoe je kunt ontspannen HEEL HART jij weet waar je je energie vandaan haalt, jij kent het plekje dat plekje van jou alleen. Waar je helemaal veilig bent, zo veilig als jij het nodig hebt, om te zijn, om te zijn wat je bent, en wat je bent, en meer dan je kunt zijn dan een punt in de ruimte, eigenlijk ben jij de rotsblok, eigenlijk ben jij de lava, eigenlijk ben jij die zee van energie die stroomt en zo kun je het voelen, voel maar vlak onder je, onder je vel, tintelen, prikkelen, die sensatie en die energie die van jou is, en dan zie je het. KNEDEN

Licht, je het licht dat naar binnenkomt, je ziet het licht in je, je voelt het licht in je, en terwijl je daar binnenkomt hoor je onze stemmen die begeleiden het licht en hoe dieper je kunt ontspannen hoe fitter je kunt zijn zo meteen, altijd en wanneer je wilt, nu en straks.Zul je merken dat je veel krachtiger bent, veel energieker, vanuit je ontspanning, wees sterk vanuit je rust ben je krachtig KRACHT Vanuit je licht ben je licht, ben je wat je bent, een wonderkind.

Nu niet, van 3 naar 1

En dan voel je je zoals je voelen wilt, en misschien ga je slapen, en voel je je loom, en misschien ga je aan het werk en ga je je leven leven. En voel je je krachtig, precies zoveel als je wilt.

3 schud maar even met je hoofd, wiebel met je tenen

2 haal maar eens heel diep adem (ZUCHT)

1 doe je ogen open

BAS

En terwijl je luistert naar onze stem, vertellen wat je allemaal kunt leren met ontspannen.

(Het gaat over energie) Om te relaxen..

Om helemaal in jezelf te zijn..

En stel je eens voor, dat je in jezelf licht kunt laten stromen, energie die vanzelf naar binnenkomt en dat door je heen gaat. Laat het maar eens naar binnen komen via je kruin. Als het zo naar binnenstroomt en je hoofd van binnen lichter maakt, helemaal licht. (Kristalzand)  en geeft het maar een kleur. Net wat je wilt. Misschien wel geel? Of wit of goud, zilver? Gewoon blauw. Net wat je wilt de kleur die bij jou past (Het doet er niet toe).

En als je hoofd helemaal verlicht is, dat dan je energie verder door stroomt naar je nek, en van je nek naar je schouders, zo je armen in en verder door je borst dieper en dieper naar beneden. Door je benen naar je voeten, (ja, ontspanning zorgt ervoor). En als het aan je voeten komt en alles verlicht is, en voel dan maar eens dat je alle spanning ook weg kunt laten stromen, energie erin, spanning eruit, spanning die door je voeten naar binnen laat lopen, laat maar gaan, laat maar los, en over al waar de energie is geweest is het lichter, helderder. Ga maar door.

Gebruik de energie voor jezelf. Van boven via je kruin naar binnen. Door je hele lichaam. En je spanning eruit, door je voeten en gebruik het in elke plek in je lichaam en soms kan je voelen dat het ergens begint te tintelen, te prikkelen. Misschien wel in je handen of voeten, en dan weet je dat het er is, dat het stroomt, dat het door je heen gaat, dat het voelt dat het er is, (je bent in beweging). En de energie is een en al beweging. Het trilt, draait, het wordt groter, en het beweegt van boven naar beneden en van links naar rechts. (zelfs een rotsblok beweegt).

En als je voelt hoe het beweegt, hoe het draait, dan kan je dat sterker maken. Door het nog meer te laten bewegen, nog meer te laten draaien, nog sneller te laten draaien. Doe het maar eens. Voel maar eens hoe het draait en waar het dan zit. (en waar komt die energie vandaan?) Zit het misschien in je borst of in je armen? Of in je hoofd? Of juist in je buik? Voel maar eens waar het zit, waar jouw energie beweegt. En als je voelt waar het zit en het sterker maakt, en het gaat draaien en merk je altijd dat het zo makkelijk kan, dat het voortaan altijd even gemakkelijk op te wekken is. Dat je het kunt op kunt halen en verder trilt. Laat het maar binnen komen, laat het maar binnenkomen. En tegelijkertijd alle spanning eruit. (Hoe intenser je kunt genieten)

En stel je nou eens voor dat de energie die je bij je voeten op haalt niet verder gaat en dat ie ook terugzakt, als je nu aan je voeten een knopje zou hebben, een knopje dat als je indrukt de energie weer terugstuurt door je benen naar boven en dat knopje dat voel je bij elke stap die je maakt. En straks als je je ogen weer open hebt, gaat het automatisch aan. Op dat moment elk moment dat je je ogen opendoet, gaat het knopje weer in werking. Voel het maar. Misschien voel je het wel aan de voorkant of aan de achterkant van je voet. Midden onder links of rechts, voel maar eens in je voet waar het zit. (Doe maar net alsof het maakt niet uit). En zoals je met die energie kunt spelen, kun je met alles spelen, met alles wat je zelf maakt, want je kan een heleboel maken, want uit eindelijk is alles wat je doet komt uit je zelf. En vanuit jezelf kan je ook weer, je licht laten schijnen naar andere dingen. En zo help je je energie die je altijd in je buik hebt, en van de kleur die je hebt, als je door heel je lichaam laat draaien, door je voeten omhoog, langs je benen, langs je ruggengraat omhoog, langs je nek tot aan je hoofd, en langs je voorhoofd weer omlaag, langs je keel naar je hart, dan kan je vanuit je hart energie naar buiten laten stromen, zodat iedereen ziet, dat je energie ook aan andere geeft, dat je die weggeeft, laat maar gaan. Want de energie die voor jou is houd je altijd in je. Zorg dat wat jij overhebt kan weggeven. Zorg daarom eerst voor jezelf voldoende energie houdt, en dat is heel makkelijk om die van binnen te laten komen, door je kruin en op elke moment dat je het nodig hebt, denk dan maar dat het vanzelf naar binnenkomt, door heel je lichaam, en zich verzamelt in die bal daar in je buik. Die bal die altijd de energie vast houdt voor jou.
(En als jij voel hoe die energie stroomt, voel maar.)

En op dit moment kan je in gedachten de bal legen en er een beetje mee spelen. Induwen uittrekken, groter maken en dan wat kleiner maken. Het is geen harde bal ook geen zachte bal, maar je kan er wel mee spelen, mee kneden. De bal die energie, jouw energie, daar kan je mee doen wat je er mee wilt, op elke moment. (Je voelt het licht in je). Je kunt het zelfs gebruiken om nieuwe dingen te bedenken.
En alles wat je bedenkt, is bijzonder. Als je doet zoals je het hebt bedacht. Want alles wat je hebt gemaakt, dat je denkt, dat zo is, wordt
werkelijkheid op het moment dat je het doet, dat je hebt maakt. En zo kan je energie voor alles gebruiken, wat jij maar wilt. Op elk moment van de dag. Nu en straks. En ook zo meteen. Straks als je je ogen weer open doet en het begint te werken. Voel dan wat je er allemaal mee kunt. En vanuit die kracht van uit die rust kan je alles bereiken wat je wilt. En zo meteen ga we weer terugtellen van drie naar een. Hoor maar eens dat je wat geluiden hoort van buiten. En langzaamaan kom je terug in deze ruimte. Drie..

(= knopje en bal staan voor een anker)

(= submodaliteiten)

December 2006

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer