web analytics

Spinning NLP

Spinning is een sport die u op een speciale fiets doet, met extra
weerstand. Het is een vaststaande fiets met groot zwaar ijzeren
voorwiel en een afremmechanisme. Zittend of staand fietst u zich,
begeleid door muziek, naar een topconditie toe. De muziek ondersteunt
het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint. Dit alles onder
deskundige begeleiding. Het zware vliegwiel zorgt ervoor dat je een
natuurlijke weerstand hebt die zoveel mogelijke bij het echte fietsen
aansluit.

Het afremmechanisme staat in z´n vrij, biedt iets weerstand voor een zwaardere belasting, of is ingesteld op een belasting gelijk aan bergop fietsen.
Oktober 2002 ben ik spinning gaan doen. Ik ben begonnen met 1 uur per week.
Januari 2003: ‘Wat de instructeur kan, kan ik ook.’? Ik wordt spinning instructeur en ik ga daar een jaar over doen. Dus januari 2004 ben ik spinning instructeur en heb een sportschool gevonden waar ik spinningles ga geven. Dit was mijn outcome.

1. Positief geformuleerd: januari 2004 ben ik gecertificeerd spinning instructeur en heb in de regio een sportschool  gevonden waar ik spinning les ga geven.

2. Geïnitieerd en in stand gehouden door degene die het doel wil bereiken: De gewenste toestand is dat ik wil blijven bewegen en groepen wil leiden/coachen om ook (meer) te bewegen. Ik heb de hulpbronnen: financieel om de opleiding te betalen. Computer en randapparatuur om eigen muziek te mixen etc. Ik heb nog nodig een stageplek en daarna een plek om les te gaan geven. In de regio zijn er voldoende sportscholen die ik kan benaderen.

3. Zintuiglijk specifiek gedefinieerd en testbaar:  Ik hoor, voel en zie mezelf als instructeur. En voel me daardoor zelfverzekerd. De overtuiging dat:’?als ik iets wil ga ik het doen!!’? 

4. De positieve effecten van de huidige toestand moeten behouden worden: Mijn doel was om te gaan bewegen. Als instructeur ben ik in staat om behalve instructie tegelijkertijd voldoende in de gelegenheid  te bewegen.

5. De inhoud moet passen bij de externe ecologie: Ja. Nieuwe contacten/vrienden  in de sportwereld. Ik heb weer een doel bereikt. Precies binnen de met mezelf afgesproken tijd. Versterkt mij in het uitvoeren van nieuwe doelen.

De planning van 1 januari 2003 tot januari 2004

1. Aantal spinning uren opvoeren. Ten eerste om in een nog betere conditie te komen. Ten tweede om diverse instructeurs te modelleren. Zoek opleidingsinstantie en start met opleiding in oktober 2003. Afronden in december. Om er zeker van te zijn dat ik de opleiding kan starten heb ik twee centra waar ik de opleiding kan gaan doen.

2. Zoeken van een stageplek-
2 stageplekken gevonden dmv telefonische contacten/bezoeken aan sportscholen oktober 2003 t/m december 2003

3. Zoeken van een plek om les te geven via collega ingang op sportschool. Geef  nu (2005) ca. 4 uur per week spinningles.

Tijdens de instructeurs opleiding heb ik aangeven dat ik naast het lesgeven op een sportschool ook bedrijfsspinning wil starten. Dit ga ik doen door contacten te leggen met bedrijven (brochure)  ik vind  een sportschool waar ik een zaaltje kan huren.
Vanaf medio 2004 geef ik  bedrijfsspinning in Utrecht. (‘Bewegen na werk’?)

Na de NLP practitioner heb ik lessen gevolgd bij een aantal collega instructeurs. Om de goede dingen over te nemen (modelleren).

Ik heb me gericht op de volgende punten:

 • Communicator
 • Gastheer
 • Aandacht voor de hele groep
 • Aandacht voor het individu
 • Geef complimenten
 • Interactie voor en na de les
 • Hanteren van perfecte techniek
 • Uitstraling
 • Gevoelscues
 • Energie, ritme, passie, humor
 • Eenvoud

Jan K.

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer