web analytics

Verdwalen heb ik mijn hele leven al gedaan

1. Bewustzijn
Tijd en aandacht aan jezelf geven. Het klinkt zo eenvoudig, maar ik
ben heel wat hindernissen tegengekomen op deze weg. De ontdekking dat
er een balans gekomen is tussen mijn denken en voelen en dat ik
daardoor veel ruimte heb gekregen voor nieuwe ontwikkelingen, maakt dat
ik heel positief in het leven sta.

Verdwalen heb ik mijn hele leven al gedaan. Een paar maanden geleden
ging ik wandelen in een voor mij heel bekend gebied en .. ik verdwaalde.

Toen ik niet meer wist waar ik was, keek ik omhoog naar de prachtige lucht. Mijn gedachten begonnen te dwalen en bleven stilstaan bij verdwalen, de weg kwijt raken. Deed ik dat alleen maar op het fysieke vlak? Nee, ik kwam tot het besef dat ik ook in en met mezelf verdwaal. En hiermee ben ik aan de slag gegaan. Ik schaam me niet meer voor mijn ‘˜verdwalen’. Mijn omgeving helpt me om duidelijk te krijgen wat er aan het verdwalen ten grondslag ligt.

2. Creativiteit
Ik heb een keer een jaar lang iedere maand foto’s gemaakt van een bepaald gebied en met de selectie van deze foto’s heb ik onder meer een kalender, wenskaarten en een beeldverhaal gemaakt.

Mijn vriendin is heel erg creatief in de keuken en vindt het ontzettend leuk om van hetgeen voorhanden is, waaronder restjes van vorige maaltijden, een complete maaltijd in elkaar te zetten, gezond en verantwoord.

3. Flexibiliteit
Ik heb mijn kat zes jaar lang binnengehouden. Dit jaar besloot ik hem de vrijheid te geven en naar buiten te laten en hem en mij de ruimte te geven. Mijn angst om hem te verliezen heeft plaatsgemaakt voor liefde voor zijn en mijn leven.

Mijn vriendin en ik hadden afgesproken samen te gaan werken aan de cursus waar we al maanden op achter lopen. Toen ze kwam had ze veel meer behoefte aan een goed gesprek en steun. Voor de cursus hebben we een nieuwe afspraak gemaakt. Die avond hebben we na ons gesprek elkaar verwend met een ontspannende massage.

4. Nieuwsgierigheid
Ik wil je graag eens vertellen hoe ik gekomen ben om de spreuk ‘˜Live the life you love’ toe te passen in mijn leven.

Als je bij mij thuis komt, zie je overal het woord Glenuig. Aan dat woord is een heel verhaal verbonden.

5. Openheid
Doordat ik begin dit jaar heel eerlijk en direct was naar mijn leidinggevende over mijn saaie werk, ontstond er een gesprek dat uiteindelijk heeft geleid tot een nieuwe uitdagende job.

Zeven jaar geleden is mijn man heel plotseling overleden. Over de dood van mijn man en hoe ik dat ervaren heb, praat ik steeds gemakkelijker en als je daar meer over wilt weten, kun je mij gerust daar alles over vragen.

6. Pragmatisme
Laatst kwamen vrienden bij ons eten. De hele stamtafel was onder meer bezaaid met laptops en boeken en er brandden verschillende kaarsen. Even wilde ik de tafel opruimen en netjes dekken, maar we hebben de computers, boeken en papieren aan de kant geschoven en de borden  tussen de kaarsen in gezet. Opscheppen uit de pan en heerlijk genoten van het eten en onze gesprekken.

Ik ben problem manager van beroep en ga om mijn eigen wijze met problemen om. Mijn instelling is dat een probleem pas een probleem is als je er een probleem van maakt. Ik bekijk de situatie samen met degene die het probleem heeft steeds met de volgende vragen:
wat is het echte probleem,
waarom is het een probleem,
voor wie is het een probleem,
wanneer is het een probleem.
En bij het beantwoorden van deze vragen blijkt het probleem vaak al opgelost.

7. Vastbeslotenheid
Al een paar jaar vraag ik mijn huurbaas om een nieuwe keuken. Steeds heel vriendelijk en iedere keer was het antwoord negatief. Dit jaar wilde ik die nieuwe keuken krijgen. Hiervoor heb ik dankbaar gebruik gemaakt van hetgeen ik bij practitioner geleerd heb en ook heb ik heel bewust rapport gemaakt met de mensen die over mijn keuken moesten beslissen. Het resultaat is dat ik binnen een week antwoord had en er binnen een maand met de installatie van de nieuwe keuken wordt begonnen. En ook heb ik inspraak gehad in veranderingen t.o.v. de oude keuken. Ze gaan een aantal extra’s voor me regelen.

– Na vijfentwintig jaar geen auto te hebben gereden was ik acht jaar geleden vast besloten om hier verandering in aan te brengen. Het heeft me heel wat lessen en overwinningen op mezelf gekost, maar nu rijd ik zelf weer overal naar toe en geniet volop van de vrijheid die me dat geeft.

8. Verantwoordelijkheid
Vrienden van mij hebben twee kleine kinderen, 4 en 6 jaar. Zelf hebben ze geen auto en regelmatig neem ik de kinderen alleen mee. Een heel groot vertrouwen van hun kant naar mij toe en ik ben me heel bewust van de verantwoordelijkheid die ik draag voor de zorg van de jongens.

Begin dit jaar fotografeerde ik heel veel muren. Ze boeiden me op een bepaalde manier tot ik er tijdens de practitioner NLP achterkwam, dat ik me verschool achter al die muren. De muren werden toen drempels waar ik over heen stapte. De laatste drempel verdween toen ik heel bewust besloten had om geen muur meer om me heen te willen hebben. Ik heb hier hulp bij gevraagd en ben een transformatieproces ingegaan. Mijn leven is door de beslissing om me niet meer achter een muur te verschuilen helemaal veranderd.

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer