web analytics

16 verhaaltjes voor 8 states

Nieuwsgierigheid
1.    Aan het eind van de cursus zullen jullie allemaal begrijpen  waarom ik dit plaatje op de voorkant van de syllabus heb gezet.
2.    De volgende keer vertel ik meer hierover….
Openheid
1.    Ik ben helemaal klaar voor jouw verhaal!
2.    Jonge kinderen kunnen je vaak zo heerlijk zonder gene alles vertellen.
Pragmatisme
1.    Ik heb het idee dat de oplossing wel komt als we er samen mee aan de slag gaan/ over praten…
2.    We gaan maar gewoon beginnen!
Vastbesloten
1.    Als ik weet wat ik wil ga ik er ook voor.
2.    Ooit heb ik een doodzieke man verpleegd. Hij zei tegen me: ”als ik hier nog levend vandaan kom weet ik precies wat ik ga doen, ik laat me niet meer door bijzaken leiden.”
Creativiteit
1.    Onlangs heb ik tijdens een training geleerd dat er in onze taal ontzettend veel  woorden zijn  met een dubbele betekenis . De mogelijkheden om deze te gebruiken zijn eindeloos.
2.    Als wijkverpleegkundige kwam ik regelmatig bij een man in een onbewoonbaar verklaarde woning waar veel voorzieningen waren afgesloten. Daar  moesten we veel improviseren zoals bijvoorbeeld water verwarmen in een koffiezetapparaat.
Flexibiliteit
1.    Ik ben vaak van baan verwisseld . Dat levert steeds weer nieuwe inzichten op.
2.    In het blad ‘ Psychologie’  van nov 08 las ik dat op plaatsen waar veel aardbevingen of vulkaanuitbarstingen voorkomen meer hoge beschavingen ontstaan dan elders. Vermoed werd dat de bewoners van deze veranderlijke omgeving  veel leerden doordat ze zich steeds moesten aanpassen.
Bewustzijn
1.    Vaak zeg ik tegen medewerkers die hier komen voor een gesprek: “zitten is hier gratis, je mag de hele stoel gebruiken; de hele zitting en de hele rugleuning.  Als je goed zit kun je je beter concentreren”.
2.    Ik las in het maandblad van milieudefensie de wijsheid: ‘als je haast heb moet je gaan zitten.’
Verantwoordelijkheid
1.    In een vliegtuig is de gezagvoerder altijd degene die beslist.
2.    Toen ik in het ziekenhuis werkte draaide ik al voordat ik gediplomeerd was oudste diensten ’s avonds en ’s nachts, samen met een jongerejaars leerling.

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer