web analytics

Hij wilde zich graag zelfverzekerd voelen

Hoi hoi,

Volgens mij ben ik een onderdeel van het huiswerk vergeten.. dus hierbij de aanvulling:

Case

Eigenlijk is het lastig om te bedenken wanneer ik wel of niet NLP (technieken, methodieken) gebruik. Volgens mij zegt dat al genoeg. Ik denk er niet meer bij na, ik het gewoon en ja, het voelt heerlijk.

Na diep nadenken (mijn onderbewuste weet alles) komen er toch een paar voorbeelden boven:

Vorige week heb ik tijdens de terugkomdag van de 6 daagse assertiviteitstraining een swish gedaan via de hypnose. In de groep zat een man, die zelfs naar de 6 daagse en een half jaar, nog steeds erg onzeker voelde. Hij wilde zich graag zelfverzekerd voelen. Ik heb hem tijdens een intense hypnose kennis laten maken met zijn ideale zelfverzekerde ik. De transformatie was bijzonder. Hij voelde het en kon er iets mee. Alleen al het idee dat de zelfverzekerde ik in hem zat en dat hij dat deel van zichzelf op elk moment kan aanroepen vond hij geweldig.
Een tweede voorbeeld was een paar dagen geleden. Ik coach een jonge vrouw. Haar doel is zekerder te worden. Op onze derde (inclusief intake) afspraak heb ik met haar de logische niveaus gedaan. Zij is nogal rationeel ingesteld, ze denkt veel, dus ik heb haar via papieren op de grond vlot door de niveaus laten gaan. Grappig was dat bleek dat ze vooral veel kon zien (visueel ingesteld). Haar doel was een zelfverzekerde houding tijdens het sollicitatiegesprek. Eergisteren sprak ik haar. Ze was blij en verbaasd. Ze vertelde dat ze de ruimte binnen kwam waar het gesprek werd gehouden, en ze herkende de ruimte, het was bijna zoals zij het zich had voorgesteld. Door haar positieve affirmatie (ik weet altijd wat ik wil zeggen) ontdekte ze haar kracht. Op momenten dat ze even twijfelde raakte ze haar ankerpunt aan en ja, het gevoel was er weer! Heel bijzonder!
Ik ben erg dankbaar dat ik deze mensen en nog vele anderen mag helpen, en weet je, het is zo makkelijk! Ik geniet er volop van!
Tot woensdag!Karin

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer