web analytics

Ben ik wel goed genoeg

Case tbv NLP MP

NLP werkmodel

Huidige situatie
S: In de werksituatie maar ook wel in familiekring het niet durven uiten van gedachten en/of mijn mening. Ik doe dat omdat ik daarbij angstvol ben voor de reactie van betreffende persoon.  Nadien leidt dit tot negatieve gedachten over mezelf (Ben ik wel goed genoeg ). Dit manifesteert zich dan in een energieloos gevoel en in de vorm van hoofdpijn. Ik heb dan een rotgevoel over mijzelf vanwege het feit dat ik mijn gedachten en/of mijn mening niet heb geuit.

P:  Uitvragen S
Gewenste situatie
Ik wil met name in de context van de werksituatie mijn gedachten en/of mijn mening kunnen uiten. Dit doe ik vanuit mijn eigen kracht ongeacht wat de omgeving daar van vindt.
S: De cliënt is geassocieerd. De VAK wordt volledig uitgevoerd: Wat zie, hoor,  voel je nu je dit doel al hebt bereikt. De ecologie is gecheckt en is oké voor de cliënt en niet altijd oké bij de mensen in de omgeving maar de cliënt ervaart het vermogen om dat van de ander te laten.
Het beeld is scherp, gekleurd, panoramisch, er is beweging, de cliënt staat in het beeld. De cliënt hoort zichzelf rustig zacht rond spreken.  De gelaatsuitdrukking is ontspannen: ogen, mond, ademhaling is rustig in de buik, houding is recht op, kin iets omhoog, warm gevoel in de hartstreek. Hartslag wordt niet waargenomen.
P: Sliding anchor geplaatst om dit gevoel te versterken. Enige dingen in VAK laten versterken door kleur te versterken, check of associatie aanwezig was door te vragen of S de eigen handen en voeten kon zien of naar zichzelf keek.
Belemmeringen
S: De reactie van anderen roept bij mij twijfel op. Onzekerheid ( niet over vaktechnische kwalificatie) maar wel ‘Wat zullen ze wel van mij vinden, ik wil aardig gevonden worden, ben ik wel goed genoeg, eigenwaarde.’
P: Uitvragen, up chunck waar het nou echt omdraait. “War doet dat met jou”´ Eigenwaarde de hoogst gevonden waarde.
Hulpbronnen
S: Durf/moed, meer geloof in mezelf hebben, zekerheid, volhardend zijn.
P: uitvragen hulpbronnen

Interventie 1
Circel of excellence ( + chaining anchors)
In de cirkel inbrengen: Durf/moed, zekerheid, volhardend zijn
Nadat alles in de cirkel is ingebracht en goed geankerd een future pace maken naar de werksituatie. Daarna uitproberen in de werksituatie met activering van het anker door de cliënt.

Succesvol J/N
Bij J gereed.
Bij N:
Time – line:  verkennen van de time-line. Uitvoeren van de time-line op belemmerende emotie: onzekerheid. Future pace.  Eventueel “Wat heb je nog meer nodig” Ankeren.
Uitproberen in de werksituatie

Succesvol J/N
Bij J gereed.
Bij N:
Wegnemen van een belemmerende overtuiging “Ik ben niet goed genoeg”
Uitproberen in de werksituatie.

En daarna zijn er nog meerdere mogelijkheden.
Rudy, november 2005

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer