web analytics

Op een nacht landde ik in Rupsenland

Één rups leek zich met al haar schitterde kleuren al half te bevinden in Vlinderland.
Ze was erg lief en leidde mij goed door allerlei vreemde plattegronden.
Soms als ik op een afstandje in haar ogen keek, voelde ik veel pijn, verdriet en onmacht. ‘˜’Ze wilde vast al een vlinder zijn”.

‘˜’Ze voelde zich waarschijnlijk beklemd en hierdoor kan dikwijls veel inwendig verzet ontstaan”. Ook zag ik dat ze boordevol energie zat en erg veelzijdig was.

Ze was net een toverbal waarin de mooiste kleuren te voorschijn zouden komen als je er heel voorzichtig op sabbelde. Deze wonderlijke toverbal had geen behoefte aan tanden want dat kende ze al en daardoor functioneerde ze in Toverland precies zoals ze ooit eens had geleerd.

Op een dag nam ze een moedig besluit om voor de hele rupsengemeenschap een opmerkelijke kwetsbaarheid te tonen. Ze kreeg het aardig benauwd toen ze in die vieze cocon terecht kwam en met heel haar vermogen probeerde ze het gaatje steeds groter te maken. Alle rupsen keken vol medeleven naar dit intieme schouwspel. Het was inmiddels erg stil geworden en dan….OPEENS….. was er een   flits
en vloog er een schitterende, krachtige, kleurrijke vlinder de ruimte in.

Ze voelde zich vrij, los van alle zwaartekracht met overal om haar heen heerlijke frisse lucht.

Daarna werd ik wakker en zag ik deze vlinder op de vensterbank zitten van mijn slaapkamerraam. Ze knipoogde en zei: ‘Wist je dat wij vlinders ook planeten kunnen worden….’??

Het ga je goed,

Christie, voorjaar 2006

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer