web analytics

De spiegel

Beer stond voor de spiegel. En terwijl hij in de spiegel keek voelde hij dat er iets aan hem begon te knagen. Het was voor Beer inmiddels een gewoonte geworden om het gevoel van gezelligheid met anderen niet los te kunnen zien van het snoepen van honing. Maar nu hij zo naar zijn spiegelbeeld keek herkende hij zichzelf niet meer. Het was alsof de verpakking niet klopte, alsof een vreemde hem aanstaarde.

Hij miste de frisse energieke uitstraling die bij hem paste. Terwijl hij nadacht wat hij hieraan kon doen zag hij Eekhoorn voor het raam langs schieten. Beer liep naar buiten en vertelde Eekhoorn zijn probleem. Die stelde voor om samen door het bos te lopen.

Terwijl ze zo in gesprek waren voelde Beer zich gesteund door Eekhoorn. Hij begon zich meer en meer te ontspannen, keek om zich heen en zag ineens bramen langs de kant staan. Hij plukte er een paar, rook de zoete geur en proefde vervolgens de frisse smaak. En als in een flits (swish) zag hij de oplossing voor zijn probleem. Hij zou voortaan een paar keer per week een rondwandeling maken door het bos en onderweg bij zijn vrienden langs gaan. En tijdens het lopen kon hij dan ook nog eens van die heerlijke bramen plukken in plaats van van de honing te snoepen. Zo gezegd, zo gedaan. En al na enkele dagen voelde Beer zich fitter en energieker. Iedere keer werd hij enthousiast ontvangen door zijn vrienden en kreeg hij complimenten te horen. En thuis genoot hij intens van de glimlach die hij in de spiegel zag. Ja, hij was weer zichzelf geworden.

TH

0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer