web analytics

Stel je eens voor dat je

VERHAALTJES BIJ STATES (NLP Master cursus voorjaar 2009)

Creativiteit:
1. Stel je eens voor dat je een reis naar Tokio gaat maken … maar je wilt of kunt niet rechtstreeks van Amsterdam naar Tokio vliegen. Hoe zou je naar Tokio gaan ?
2. Ken je YouTube? Als jij daar iets op zou willen zetten, wat zou jouw bijdrage dan zijn?

Pragmatisme:
1. Als ik les geef, vind ik het erg leuk om de actualiteiten in de les in te bouwen. Elk moment van de dag kan er iets op het wereldtoneel gebeuren, dat interessant is om te gebruiken.
2. Stel je voor dat je klaar staat om te gaan werken en dan er wordt gebeld, je hebt een wereldreis gewonnen, maar je moet wel nu onmiddellijk vertrekken.

Vastbeslotenheid:
1. Een van mijn kennissen is iemand die als ze iets wil, dan gaat ze er ook echt voor. Het maakt niet uit wat er gebeurt, maar ze wil per se haar doel bereiken.
2. We hebben een aantal jaren geleden de West Highland Way gelopen. Hij is zo’n 160 km lang. Al op dag 3 had ik last van een voet, na dag 5 hadden we een rustdag, op dag 7 en 8 deed mijn voet weer behoorlijk zeer, maar ik wilde niet stoppen, ik heb hem uitgelopen.

Openheid:
1. Een van mijn collega’s zegt altijd, je mag me alles vragen, en ik zal overal antwoord op geven.
2. Misschien heb je gemerkt dat er steeds meer schandalen in de pers vermeld worden, dat komt omdat er eigenlijk geen geheimen meer zijn.

Nieuwsgierigheid:
1. Gisteren heb ik toch iets leuks gehoord, misschien vind je het ook leuk, maar ik heb helaas nu geen tijd heb om het te vertellen.
2. Soms vraag je je wel eens af hoe anderen het doen, ze hebben het ene vakantietripje na het andere. Jij niet?

Bewustzijn:
1. Wist je dat je veel meer bent dat je lijf, je gevoelens en gedachten, dat je nog meer bent dan je denkt ?
2. Kennis vergaren is erg leuk, maar ik merk dat hoe meer je weet, hoe minder je kunt of wilt vertellen, omdat je weet dat dingen voor meerdere uitleg vatbaar zijn.

Flexibiliteit:
1. Mijn vriendin had het laatst nog. (Het was zo’n middag waarop ze lekker aan het genieten was van haar vrije tijd.) Ze had net besloten een appeltaart te gaan bakken, toen haar partner binnenkwam met de vraag of ze mee naar de stad ging om appeltaart te eten.
2. Ken je die dagen op kantoor, de een na de ander komt binnen met vragen, en elke vraag gaat over iets anders.

Verantwoordelijkheid:
1. Ik ben mantelzorger, en soms moet ik kiezen tussen naar mijn vader gaan of tijd voor mezelf. Wat zou jij doen?
2. Ik heb laatst mijn petekind meegenomen naar Engeland, ze was toen 14, echt nog een kind. Ik vond het best wel eng om samen de Londense ondergrondse te gebruiken, stel je voor dat we elkaar kwijtraakten.
Dus we hebben elkaars telefoonnummer ingeprogrammeerd en afgesproken wat we zouden doen als we elkaar kwijt zouden raken.


0 reacties ↓

Nog geen reacties... Begin jij nu?

Reageer